Focus8 naar de Opaalkust…

Onze internationale uitstap 2019:
DE OPAALKUST !
Natuurpracht met grandioze kliffen, beroemde krijtrotsen, uitgestrekte kei- en zandstranden en kleine vissersdorpen.

Ons vierde buitenlandsproject brengt ons dus naar de Noord-Franse Opaalkust.

Onze uitvalsbasis voor deze driedaagse wordt Boulogne-sur-Mer, ook wel Cité de la Mer genoemd, want de grootste vissershaven van Frankijk en ook de vermoedelijke geboorteplaats van Godfried van Bouillon. De stad kent een historie die teruggaat tot het jaar nul, maar veel van de oude glorie is verloren gegaan door de WOII. Het kasteel, het belfort en de kathedraal met crypte zijn niettemin historische pronkstukken.

We verblijven in het stijlvolle Ibis hotel ‘Boulogne-sur-Mer Centre Cathédrale’.

Voor de drie dagen hebben we een gevarieerd programma uitgewerkt dat ons niet alleen naar de twee kliffen Cap Blanc Nez en Cap Griz-Nez brengt. Op onze route, die volledig langs de kuststrook loopt, komen we ook de dorpen Wissant, Audresselles, Ambleteuse , Wimereux, … tegen.

Als we geluk hebben kunnen we op sommige plaatsen in de verte de Engelsen zien huilen van Brexit-verdriet. 

Wij gaan toch vooral de imposante witte kalkkliffen vastleggen voor de eeuwigheid, spelen met de getijdepoelen, unieke keienpatronen opzoeken, zee- en kustlandschapsfoto’s met lange sluitertijd fotograferen.

Bij tegenvallende weeromstandigheden hebben we een mooi alternatief waarbij het bezoek aan Nausicaa, een imposant zeeaquarium, een hele belevenis is.

Vertrekken doen we op vrijdag 31 mei ’s morgens en de terugkomst is voorzien voor zondag 2 juni in de late namiddag.

Er zijn 25 plaatsen enkel voor leden, dus wees er weer snel bij en reserveer uw plaats voor deze bijzondere fotoreis via deze doodle https://doodle.com/poll/pk7q8yzt934m935s

Je bent pas definitief ingeschreven na betaling op onze rekening.

De verplaatsing maken we met de auto en we promoten het autodelen.

De kosten houden we zoals steeds binnen de perken.

Het verblijf in het hotel zal ongeveer 110 euro per persoon voor twee nachten (incl. ontbijt) bedragen.

Er is weinig korting voor personen die op een kamer alleen wensen te slapen (193 euro/ twee nachten), maar het is wel mogelijk.

Het programma wordt gedetailleerd uitgewerkt, maar het wordt weer een nieuw en leuk evenement waar je bij had willen zijn.

Het Focus 8 bestuur kijkt er alvast naar uit.

Focus8 naar Train World Schaarbeek…

Wij voorzien op zondag 24 maart een foto-uitstap naar Train World in Schaarbeek.

Na de lunch bezoeken we de mooie stationsbuurt van Schaarbeek olv. een gids.

Hieronder wat praktische inlichtingen:     

Aanvang: 10 uur in Train World – Eindpunt: Train World (15u)

Je kan mee met de trein vanuit het station van Sint-Truiden. We vertrekken om 8u45 en zijn in Schaarbeek om 9u47. Rij je met de wagen, dan zien we elkaar in Train World aan de kassa om 10u…
Vul zeker onderstaande doodle in voor 17 maart, wij zien dan welke de goedkoopste optie is voor de trein naargelang het aantal deelnemers… In volgorde van inschrijving op de doodle kunnen de eerste 20 leden mee. Moesten er veel meer zijn, beslissen we alsnog wat mogelijk is, dus vul altijd de doodle in…

Duur arrangement: 5 uur (2 uur Train World + 1,5 uur lunch + 1,5 uur wandeling in de stationsbuurt).

Maximum aantal bezoekers voor 1 gids: 20 personen. Focus8 betaalt de gids ( € 235,- ). De groepsprijs is van toepassing vanaf 15 personen en bedraagt € 8,00/persoon voor de inkom van het museum. Afhankelijk van het aantal deelnemers en treinreizigers zien we wat het voordeligste is als treintarief,  B-dagtrip enz…

Onder de middag is er een mogelijkheid om een hapje of drankje te nuttigen in de brasserie net naast het museum.

Statieven zijn spijtig genoeg niet toegelaten in het museum maar een reportageflitser is geen probleem. Fototassen mogen ook mee.

Doodle:
https://doodle.com/poll/ymgsyu7ge8wgrpqk